Recept: gezonde sportdrank voor stimuleren van de bevalling

[et_pb_section bb_built=”1″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

In de tijd dat ik nog als doula werkzaam was heb ik menig vrouw tijdens de bevalling en kraamtijd zien worstelen met uitputting, kramp in de spieren en een tekort aan energie. Aangezien onze baarmoeder ook een spier is, heeft deze ook voldoende energie nodig om optimaal te kunnen functioneren. Bevallen is echt een topsport voor ons lichaam en onze geest, en vraagt daarom ook meer energie. De makkelijkste en snelste manier om energie op te nemen en de bevalling te stimuleren, is door middel van een sportdrankje waarin mineralen en natuurlijke suikers zitten.

In voorbereiding op mijn eigen bevalling was ik daarom op zoek naar een gezond sportdrankje. Dat wil zeggen, zonder chemische of geraffineerde suikers, zonder cafeïne of taurine of andere oppeppende middelen. Wat ik zocht was een sportdrankje dat mijn lichaam tijdens de bevalling een optimale boost van energie zou geven en zo goed mogelijk zou hydrateren op een natuurlijke manier, zonder bijwerkingen voor mij of mijn baby (lees meer). Ik kan je vertellen dat mijn zoektocht naar HET gezonde sportdrankje vruchteloos bleef.

Plan B

Plan B was er zelf een maken. Na wat struinen op het internet ben ik aan het experimenteren gegaan en heb het onderstaande recept voor een gezond sportdrankje samengesteld. En het is nog lekker ook! Tijdens de bevalling, maar ook tijdens de kraamtijd heb ik dit sportdrankje regelmatig gedronken. Ik voelde me super kan ik je vertellen, helder in mijn hoofd en mijn lichaam voelde ontspannen en krachtig. Ik kreeg bovendien van iedereen die over de vloer kwam complimenten over hoe uitgerust ik er uit zag. Dat lag natuurlijk niet alleen aan dit drankje, maar ik weet zeker dat het er aan bij gedragen heeft. Dus gratis en voor niets dit recept voor jullie en voel je vrij om hem te delen.

Recept gezonde sportdrank voor het stimuleren van de bevalling:

  • 125 ml limoen of citroen
  • 250 ml water
  • 750 ml biologisch kokoswater (vb deze)
  • 1/4 tl keltisch zeezout of himalaya zout (vb deze)
  • 2 el biologische rauwe honing (lokale imker) of ahornsiroop
  • 60 tot 120 ml mangosteensap van de gehele vrucht (vb deze)
  • eventueel mixen met beetje andere verse vruchtensap naar smaak

Ik heb dit sportdrankje trouwens aan meerdere fanatieke sporters meegegeven om te testen en unaniem waren zij zeer te spreken over het effect: minder dorst, meer energie, minder verzuring van de spieren en een sneller herstel nadien. Goed om te weten toch?

Tijdens het symposium ‘Facilitating Positive Postpartum Health’ op 23 juni 2017 komt o.a. documentaire maakster en doula Debra Bonaro Pascali delen over haar kennis rondom de optimale begeleiding rond de zwangerschap en bevalling vanuit positieve gezondheid. >>> lees meer!

Deze blog is geschreven door Drs. Hester Appelman, psycholoog, doula en TRE® Provider. Zij is initiatiefneemster van De Geboortenis en eigenaresse van praktijk Stressvrij Moederschap waar zij (a.s.) moeders met stressklachten en trauma’s begeleidt naar meer ontspanning, energie en plezier in het moederschap. 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” custom_padding=”60px||30px|” _builder_version=”3.16.1″ prev_background_color=”#000000″][et_pb_row parallax_method_1=”off” custom_padding=”0px|30px|0px|30px” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][et_pb_column type=”4_4″][epic_author _builder_version=”3.16.1″ /][et_pb_code admin_label=”Code Opt-in” custom_css_main_element=”text-transform: uppercase;” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][thrive_leads id=’8332′][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a comment

Your email address will not be published.