Oxytocine: liefde en haat liggen dicht bij elkaar

[et_pb_section bb_built=”1″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam & de Universiteit van Leiden blijkt dat oxytocine, dat verondersteld wordt het liefdeshormoon te zijn en ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd, juist agressie opwekt tegen leden van een andere groep dan de eigen groep.

Tjee, is het oxytocine hormoon dan een slecht hormoon????? Ja je zou het bijna gaan denken als je dit zo hoort. Maar…… als je even iets langer nadenkt is het toch boeren wijsheid dat het over één en hetzelfde principe gaat ‘bonding’. Ja inderdaad jezelf hechten aan iemand.

Hoe sterker je je hecht aan iemand, hoe meer je geneigd bent om hem of haar te beschermen tegen iedereen die als ‘vreemd’ wordt beschouwd. Niet echt verrassend toch?

Dit is dus weer een mooi voorbeeld van hoe onderzoek en de media soms meer verwarring kan scheppen dan duidelijkheid. Vaak worden onderlinge verbanden niet gezien of niet onderzocht en lijken resultaten haaks op elkaar te staan. Gelukkig hebben we onze eigen intuïtie nog en kunnen we er zelf de verbanden in aanbrengen.

(Bron: Radio Netherlands Worldwide)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” custom_padding=”60px||30px|” _builder_version=”3.16.1″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” custom_padding=”60px|||” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][epic_author _builder_version=”3.16.1″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row parallax_method_1=”off” custom_padding=”0px|30px|0px|30px” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_code admin_label=”Code Opt-in” custom_css_main_element=”text-transform: uppercase;” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][thrive_leads id=’8332′][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a comment

Your email address will not be published.