Gratis Boommeditatie “Back to Our Roots” door Minna

[et_pb_section bb_built=”1″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Vergaderen Geboortenis stijl

We hebben er een gewoonte van gemaakt om voor elke bestuursvergadering (en de platvorm avonden) een korte afstemming of een meditatie te doen. We zijn bezig om de internationale foto-expositie BIRTH DAY en De Geboortenis (gezondheidscentrum met bevallocatie i.o.) steeds zichtbaarder te maken, en dat vraagt soms veel energie. Om onze focus scherp te houden, nodigt Minna voorafgaand aan de vergadering ons elke keer uit voor een moment stilte, waarin we ons kunnen ontspannen en opladen.

Onderzoek toont aan dat regelmatig mediteren tal van positieve effecten heeft:

o.a. het goed om kunnen gaan met stress en

een verbeterd cognitief functioneren (bron).

De meditaties ontstaan altijd spontaan in afstemming met wat nodig is. Deze dag stormde het heel hard buiten, en binnen in de vergaderruimte was de onrust ook voelbaar (zoals jullie in het begin van de podcast kunnen horen). Veel op onze agenda en veel op onze schouders. Kortom; tijd voor een Boom meditatie! P.s. dit betreft een opname met bijzondere achtergrondgeluiden ;).

Beluister hier de gratis meditatie!

 De Boommeditatie

Bomen staan stevig geworteld in de aarde. Vanuit de stam en takken zijn ze in verbinding met de lucht en het zonlicht. Bomen staan ook in een sterke verbinding met elkaar. Ze wordengeboortenisteam gevoed door de aarde en de hemel, en vanuit hun levenskracht voeden ze elkaar. Bomen staan onvoorwaardelijk in dienst van het grote geheel. Of het nou regent of niet, je kunt er altijd naar toe voor beschutting en bescherming. Ze geven ons ook een geweldig voorbeeld van de levenscyclus; geboorte, dood en wedergeboorte. Loslaten in vertrouwen dat het leven ons bij elk seizoen weer draagt in een constante stroom van verandering. Zij nodigen ons uit om trouw te zijn aan onze eigen afkomst en wortels, als basis voor alle ontwikkeling, groei en bloei.

Boom als metafoor voor de vitale mens

Lama Tulku Lobsang, die afgelopen donderdag een uitverkochte Kum Nye massageworkshop gaf voor De Geboortenis, vergelijkt het menselijk lichaam met een boom (vanuit Tantrayana Boeddhisme), een heilige boom, waar we goed voor moeten zorgen. Niet alleen fysiek, maar ook innerlijk. Er lopen 72.000 energiebanen door het lichaam en als je die met een blote oog zou zien, dan zou je ook een vorm van een boom zien. Zo binnen, zo buiten. Het gaat om het samenspel tussen die twee en het besef dat we allemaal verbonden en afhankelijk van elkaar zijn. Net als bomen in het bos.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” custom_padding=”60px||30px|” _builder_version=”3.16.1″ prev_background_color=”#000000″][et_pb_row parallax_method_1=”off” custom_padding=”0px|30px|0px|30px” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_code admin_label=”Code Opt-in” custom_css_main_element=”text-transform: uppercase;” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][thrive_leads id=’8332′][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” custom_padding=”60px|||” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_team_member admin_label=”Auteur: Stichting De Geboortenis” name=”Auteur: Stichting De Geboortenis” image_url=”https://geboortenis.nl/wp-content/uploads/Geboortenis-logo-PMS-201-PMS320.jpg” pinterest_url=”https://nl.pinterest.com/corienoenema” instagram_url=”https://www.instagram.com/corienoenema/” _builder_version=”3.16.1″]

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

[/et_pb_team_member][et_pb_code admin_label=”Code met icoontjes (desktop)” disabled=”off” disabled_on=”on|on|” _builder_version=”3.16.1″]<div style=”padding-left: 175px;”><!– [et_pb_line_break_holder] –><span class=”et_pb_member_social_links”><!– [et_pb_line_break_holder] –> <a href=”https://www.facebook.com/degeboortenis/” class=”et_pb_member_social_links et_pb_font_icon et_pb_facebook_icon” target=”_blank”><!– [et_pb_line_break_holder] –>   <!– [et_pb_line_break_holder] –> <a href=”https://twitter.com/geboortenis” class=”et_pb_member_social_links et_pb_font_icon et_pb_twitter_icon” target=”_blank”><!– [et_pb_line_break_holder] –>   <!– [et_pb_line_break_holder] –> <a href=”https://www.linkedin.com/company/de-geboortenis” class=”et_pb_member_social_links et_pb_font_icon et_pb_linkedin_icon” target=”_blank”><!– [et_pb_line_break_holder] –>[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *