12 tips tegen ochtendmisselijkheid

[et_pb_section bb_built=”1″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Meer dan de helft van de vrouwen heeft last van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap. De meest voorkomende oorzaak is een sterk schommelende suikerspiegel. Je lichaam moet wennen aan een nieuw evenwicht in haar energie huishouding, ook spelen veranderingen in hormoonspiegels hierin een belangrijke rol. Zorg daarom voor een stabiele bloedsuikerspiegel door regelmatig kleine porties te eten. Daarnaast zijn er gelukkig nog meer dingen die je tegen ochtendmisselijkheid kunt doen.
Hieronder volgen 12 tips:

12 Tips tegen ochtendmisselijkheid en brandend maagzuur

 1. Rechtop zitten: let er op dat je goed rechtop zit, vooral tijdens het eten. ‘s nachts eventueel je hoofdeinde iets verhogen door er een paar boeken onder te leggen.
 2. Handje hazelnoten of havervlokken: deze binden het maagzuur.
 3. Verse gemberthee: snij een paar plakjes gember af en laat het in gekookt water 15 minuten trekken.
 4. Heilzame aarde: op nuchtere maag een theelepel Luvos heilaarde met een glas lauw water vermengen en opdrinken. Luvos helpt ook bij
  obstipatie en je kunt het verkrijgen bij de meeste natuurvoedingswinkels.
 5. Kleine porties: wanneer je verspreid over de dag kleine porties eet en het liefst voor het opstaan al iets in je maag hebt, vb cracker of een beschuitje, heb je minder last van een lage suikerspiegel wat ochtendmisselijkheid kan veroorzaken.
 6. Pepermunthydrolaat: deze kun je toevoegen aan je thee (meer).
 7. Proteïne: eet voor het slapengaan nog iets dat rijk is aan eiwitten/ proteïnen zoals een handje noten.
 8. Water: drink voldoende water. Een tekort aan water is een grote factor in het veroorzaken van ochtendmisselijkheid en maagzuur.
 9. Nachtrust: zorg ervoor dat je voldoende slaapt.
 10. Essentiële olie: inhaleren van lavendel olie helpt de ochtendmisselijkheid te doen afnemen.
 11. Stress less: stress maakt dat ons lichaam zich niet kan ontspannen, voeding niet goed kan verteren, waardoor we dus meer last kunnen hebben van  vermoeidheid en een tekort aan energie en voedingsstoffen (bron).
 12. Acupressuur: in dit filmpje kun je zien welk acupressuurpunt je zelf kan stimuleren tegen ochtendmisselijkheid.

Tot slot

Al met al zijn er heel veel verschillende dingen die je kan doen tegen ochtendmisselijkheid en brandend maagzuur. Heb je ondanks het volgen van bovenstaande tips aanhoudende klachten? Neem dan contact op met je verloskundige. Loop niet te lang rond met klachten! Een consult bij de homeopaat of acupuncturist kan helpen de klachten te verminderen.

Heb je zelf een aanvullende tip die hier ontbreekt, dan horen wij die graag!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” custom_padding=”60px||30px|” _builder_version=”3.16.1″ prev_background_color=”#000000″][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” custom_padding=”60px|||” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][epic_author _builder_version=”3.16.1″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row parallax_method_1=”off” custom_padding=”0px|30px|0px|30px” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_code admin_label=”Code Opt-in” custom_css_main_element=”text-transform: uppercase;” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.16.1″][thrive_leads id=’8332′][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a comment

Your email address will not be published.